Geestkracht 2014

 Fortitude 2014

 

 

 

 

 

huidig werk vanaf 2014

Current work from 2014 up to the present

Lusjes/ Loops 2015         Studie naar lusvormen /study on Loop forms.  Titel/title: Lustig/ Desireable (2015)

 

Het werk van Onno Dröge is een ode aan de vrouwelijkheid. In zijn werk komt de bewondering voor de vrouw tot uiting. Het erotische element ontbreekt niet. Lust, liefde en verlangen zijn de hoofdthema's.

 

                            

 

 

 

 

Eenwording/Inwording (2014) onder

Natuurlijke materialen:

Door middel van de combinatie van materialen, vormen, kleuren en achtergrond beeldt Onno een hemelse sfeer uit. Hij hoopt dat eenieder die zijn werk bewondert dit ervaart.

 

In het keramisch werk moet je de chamotte (kleine steentjes) in het huidoppervlak kunnen voelen. Voor de kunstenaar is dit het contact met de door hem gekoesterde ruwe aarde ofwel rotsen.

Voor de houten sculpturen geldt dat het hout zichtbaar moet blijven om een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te behouden.

Vormen: de objecten zijn veelal geometrisch, vrouwelijk van vorm.

De combinatie van de vrouwelijke vormen en de natuurlijke materialen geven de abstracties een vleselijk karakter.

Kleuren: De kleuren die worden toegepast, hebben voor de kunstenaar een bovennatuurlijke betekenis. Denk aan de prachtige kleuren van bloemen en bomen, zee,  water, wolken, lucht, zon en dieren. Kleuren werken diep op de mens in en kunnen je een goddelijk gevoel geven.

Toepassingen: In het keramisch werk wordt ook wel gebruik gemaakt van glas dat tijdens het keramische stookproces smelt tot een glad oppervlak. Dit gladde glas staat dan in contrast met het ruwe aardse van de keramische huid en stelt het zachte water voor.

 

 

 

Nieuwe werken: de nieuwste werken bestaan uit houtsculpturen die alle gecombineerd zijn met een geschilderd paneel.  De sculptuur lijkt los  te staan van het paneel  dat dient als decor. Het lijkt alsof de sculptuur in een ruimte zweeft.

 

De schaduw die op het decor ontstaat door de lichtinval geeft de aanwezigheid weer van de geest.

Bij het vervaardigen laat de kunstenaar zich inspireren door de eindeloze zoektocht naar het lot van de mens, het hier en nu, nieuwe waarden en de betekenis van het grote 'waarom '.

            Tol Sculptuur: Keramisch object 2001.

De ronde tolvorm vertegenwoordigt de liefde voor het vrouwelijke dat hier is uitgedrukt door de ronde vorm en de keramische huid die een natuurlijk, vleselijk karakter heeft.  De kleur en kringvormen/lijnen die op de tol zijn aangebracht, vertegenwoordigen het ultieme gevoel van liefde en genegenheid. 

                                 De Rising Sun (2000)

Het ultieme gevoel van warmte en het licht dat de zon ons geeft. De rondingen en de keramische huid vertegenwoordigen wederom het vrouwelijke.

De inspiratie voor zijn keramische werk (1992 tot 2001) vond Onno Dröge tijdens zijn reizen door het Middellandse Zeegebied. Met name in Petra in Jordanië, een ruïnestad in een door rotsen omgeven kloofdal ten zuiden van de Dode Zee.  Dröge raakte door de oude cultuur betoverd en zijn keramisch beeldend werk laat daar sporen van zien. In zijn sculpturen wilt hij tegelijkertijd iets oorspronkelijks als iets nieuws uitdrukken.